Ontwerpadvies


In de afgelopen 50 jaar heeft CMP uitgebreide expertise opgebouwd in het ontwerp en de fabricage van kunststof profielen op maat. Ieder goed profiel begint op de tekentafel. Vanaf het eerste contact is het onze ‘opdracht’ om uw wens zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daarom vragen we net zo lang door tot we alle informatie boven tafel hebben. Alleen zo kunnen we u optimaal adviseren.

Soorten kunststof profielen

Gaat het om innovatie of een nieuw product? Een afdekprofiel, diffuser, geleider, buis, koker, beschermer, kabelgoot, of lichtkap? Samen bepalen we welke aspecten van het eindproduct belangrijk zijn. We brengen vervolgens de benodigde functies, de uitstraling en technische eisen van het kunststof profiel in beeld.

Profiel ontwerp

Op basis van het programma van eisen bepalen we welke kunststofsoorten, of welke combinaties – bijvoorbeeld co-extrusie of tri-extrusie –  zich het beste lenen voor het doel van het kunststof profiel. Dan volgt een brainstormsessie voor het genereren van ideeën. De meest bruikbare ideeën zetten we om in concepten door middel van een handschets. U maakt uiteindelijk de keuze voor het eindconcept.

Constructie kunststof profiel
Wanneer we het uiteindelijk profiel gaan vormgeven en construeren, kijken we niet alleen naar functionaliteit. Het profiel moet bijvoorbeeld ook de juiste uitstraling hebben en uiteraard goed te extruderen zijn.  We zetten de handschets vervolgens om naar een 3D-tekening zodat u een goed idee krijgt van het kunststof profiel. Hiervoor gebruiken we een geavanceerd 3D tekenprogramma.

3D-print prototype
Om het ontwerp goed te testen op functionaliteit, gebruiksgemak en uitstraling en om te beoordelen of deze voldoet aan de verwachtingen, printen we een prototype voor u op 3D-formaat. Hiervoor hebben wij een geavanceerde 3D Printer in huis.

Ten slotte maken we de stap van prototype naar productiemodel. De zetten de puntjes op de i en u ontvangt de definitieve technische tekening. Deze tekening dient ook meteen als basis voor het construeren van de extrusiematrijs.