PVC profiel


Wat is een PVC profiel? Een kunststof profiel dat vervaardigd is uit PVC (polyvinylchloride). PVC is een van oudste kunststoffen die tegenwoordig nog in vele varianten wordt ingezet. Dat is ook het fraaie aan PVC. Door toevoeging van verschillende additieven kan men een bijvoorbeeld hard pvc, zacht pvc of zelfs transparante pvc vervaardigen. Allemaal met hetzelfde basismateriaal. Dat is uniek aan PVC t.o.v. andere thermoplasten, zoals PMMA en POM. Ook is PVC zeer goed te recyclen en opnieuw te verwerken tot een kunststof profiel. Dit zonder grote achteruitgang in de mechanische- en chemische eigenschappen

Eigenschappen van pvc profielen

Kunststof profielen die vervaardig zijn uit PVC zijn door toevoeging van daarvoor aangewezen additieven goed UV- en weersbestendig. Daarnaast is PVC goed chemisch resistent. Bestand tegen verdunde zuren en logen, zoutoplossingen, benzine en olie.

Voorbeelden van pvc profielen

Buizen voor o.a. riolering en hemelwaterafvoer, kunststof kozijnen, dakgoten, gevelbekleding, plafonds, kabelgoten, rolluiken, sierlijsten, meubelafwerkprofielen, isolatieonderdelen voor elektronica onderdelen, montageprofielen, afdekkappen, enz.