PMMA profiel


Wat is een PMMA profiel? Een kunststof of plastic profiel die vervaardigd is uit PMMA (Polymethylmethacrylaat). Dit materiaal wordt voor het gemak ook wel Acrylaat genoemd.

Eigenschappen van PMMA profielen

PMMA is een materiaal met fraaie eigenschappen. Profielen vervaardigd uit PMMA zijn zeer geschikt voor zowel buiten en binnen toepassingen. PMMA is namelijk zeer goed UV- en weerbestendig en door toevoeging van de juiste additieven slagvast. Overigens is PC (polycarbonaat) slagvaster dan PMMA, echter is PC is onvoldoende weerbestendig.  PMMA profielen worden veel toegepast in de verlichtingsindustrie en displaybouw. In de verlichtingsindustrie (LED-verlichting) om de lichtbron (LED, lamp of TL) te beschermen. Tevens kan door opaal-, semi-transparant- of diverse kleuren transparant-materiaal (blauw-, oranje-, geel, groen-transparant) het licht een mooiere uitstraling worden gegeven.  Onze specialiteit is het leveren van PMMA profielen in LED-opaal. Dit is een speciaal vervaardigd recept die ervoor zorgdraagt dat de spots van de LED’s niet meer zichtbaar zijn. Dit zonder dat de lichtdoorlatenheid wordt aangetast t.o.v. normaal opaal. In transparante uitvoering zijn de profielen echt glashelder en nagenoeg streep loos. Dus bijna zonder hinderlijke extrusie-strepen. Dit is te danken aan de specialisten die hiervoor een nieuwe hoogwaardige wijze van koelen hebben uitgedacht. Wilt u een fraai gesatineerd oppervlakte behoord dit ook tot de mogelijkheden. De buiten of binnenzijde van het PMMA profiel lijkt dan wel licht gezandstraald of een ruwe sinaasappelhuid. Zeer fraai.

Twee kleuren PMMA profielen

PMMA profielen kunnen ook worden uitgevoerd in co-extrusie. Bijvoorbeeld een luxe licht-kap die in het midden transparant is en aan de zijkanten ingekleurd in aluminium kleur.

Waar worden PMMA profielen toegepast?

Met de opmars van LED’s in de afgelopen jaren worden er steeds meer PMMA-profielen toegepast in de verlichtingsbranche / verlichtingsindustrie. Een perfecte combinatie. Ook door de vormvrijheid die extrusie geeft. Ook waar men kunststof profielen wil inzetten met een hoogglans is PMMA zeer geschikt. Bijvoorbeeld als omrandingsprofiel voor koelkasten in caravans. Randafwerking in displays.