Acrylaat profiel


Wat is een Acrylaat profiel? Een kunststof of plastic profiel die vervaardigd is uit Acrylaat. Zo wordt PMMA (Polymethylmethacrylaat) in de regel genoemd.

Eigenschappen van Acrylaat profielen

Acrylaat is een kunststof met diverse eigenschappen. Zo is Acrylaat zeer goed UV- en weersbestending en kan ook slagvast worden uitgevoerd. Ten opzichte van PC (polycarbonaat) is PMMA vele malen beter UV- en weersbestendig. Acrylaat profielen worden veel toegepast in de verlichtingsindustrie en displaybouw.
Doordat het materiaal glashelder / transparant is, is het zeer geschikt om een lichtbron te beschermen (diffuser) of als scheidingsstrip in display. In het laatste geval kan het product dat in de display of schap staat zeer goed worden bekeken, daar het materiaal glashelder is. Zo worden ook Acyrlaat platen toegepast als scheepsramen in plezierjachten. LED acrylaat of LED PMMA opaal is een speciaal receptuur dat is ontwikkeld voor de LED-armaturen. Normaliter zie je bij standaard Acrylaat precies de LED’s zitten en is het lichtbeeld niet homogeen. Dit is in LED acrylaat verleden tijd. Ten opzicht van standaard Acrylaat opaal – semi-transparant is de lichtdoorlatenheid even hoog. Dus geen veder lichtverlies. De kunststof profielen experts hebben een nieuw extrusie koelsysteem bedacht om Acrylaat profielen snel af te koelen in de juiste vorm. Door deze techniek kunnen acrylaat profielen nagenoeg zonder strepen worden geëxtrudeerd.

Twee of drie kleuren PMMA profielen

Co-extrusie of zelfs tri-extrusie in Acrylaat behoort tot de mogelijkheden. Zo kan b.v. transparant, ingekleurd en gesatineerd Acrylaat (PMMA) in één profiel samen worden gesmolten tijden het extruderen. Op die wijze kan men zeer luxueuze kunststof profielen ontwikkelen

Waar worden PMMA profielen toegepast?

De LED heeft is in de afgelopen jaren een sterke verder technische ontwikkeld. De lichtopbrengst en levensduur zijn in positieve zin niet meer te vergelijken met 10 jaar geleden. De fabrikanten van licht-armanturen zijn dan ook de grootafnemers van Acrylaat profielen.